Алексиначки рукометаши изгубили бодове у Бујановцу и добили батине

На гостовању у Бујановцу, где су играли против БСК Хебе, рукометаши Рукометог клуба Алексинац поражени су са два гола разлике – 27:25. Резултат је, међутим, у другом плану, јер је у току утакмице један играч Алексинца брутално нокаутиран, а на крају меча један члан управе клуба је претучен, па је завршио у болници.

Владан Стошић, тренер РК Алексинац, пораз Алексинчана види пре свега у слабој реализацији напада.

− Промашили смо доста шутева, неколико седмераца, зицере, контре, шутеве са шест метара… У суштини, одбрана и голмани су били коректни, али је проблем био у реализацији − наводи Стошић.

Оно што више боли овог дугогодишњег стручњака је понашање домаћина, судија и људи који воде такмичење. За Стошића је оно што се дешавало у Бујановцу све друго само не рукомет.

− У петом минуту наш играч је добио класичан нокаут лактом, без дуела, из чиста мира расцепана су му и уста и нос. Играч је добио само два минута искључења, а за такав старт се добија, не црвени, него плави картон и суспензија. Да је тако урађено питање је шта би даље било, али је сигурно да би утакмица била много мирнија. И касније је било дуела, и свега и свачега…− јада се овај стручњак.

И ту није био крај „голготи” Алексинчана. Крај утакмице обележиле су нове немиле сцене, још насилније.

− Кулминација се десила на крају утакмице када су њих десетак, међу њима је било играча и публике, пребили члана нашег Управног одбора. Човек је завршио најпре у Хитној помоћи у Бујановцу, па је онда пребачен у Врање. Ако екипе које моле и судије и саму Лигу за заштиту и не добију је, а ја сам то учинио, стварно не видим сврху бављења спортом и учешћа у такмичењима – закључује резигнирано Стошић и додаје да меч није имао такмичарски значај, односно да није одлучивао нити о прваку нити о испадању из лиге.

Након оваквих дешавања, треба очекивати да се огласе надлежни дисциплински органи и директор Прве лиге – Исток.


БСК ХЕБА – АЛЕКСИНАЦ 27:25 (16:14)

Спортски центар „Младост”, Бујановац. Гледалаца: 70. Судије: Драган Милошевић, Марјан Голубовић (Лесковац). Седмерци: БСК Хеба 3 (3), Алексинац 5 (3). Искључења: БСК Хеба 16, Алексинац 6 минута.

БСК ХЕБА: У.Ташковић, Јовановић 1, Манић, Марко Николић, Јањић 5, Мишић 2, С. Ташковић 6, Тасић 5, С. Ташковић 1, Марјановић 6, Милош Николић, Илић 1, Рустић.

АЛЕКСИНАЦ: Благојевић, Ристић 6, Вељковић 1, Бојовић 6, Ђорђевић, Тривунац 3, Недељковић, Милановић 2, Стевановић 4, Ивановић, Цако 1, Стојановић 2.

Играч утакмице: Урош Ташковић (БСК Хеба).


Фотографије: Архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 9 =