На отварању изложбе и алексиначка делегација

Поводом 220 година од Првог српског устанка синоћ је у Галерији савремене ликовне уметности у Официрском дому у Нишу свечано отворена изложба „ Борба за српску државност и слободу српског народа“, у организацији Министарства одбране и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова.

Изложбу су отворили потпредседник Владе Републике Србије, министар одбране и будући мандатар Владе Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, који су у својим обраћањима овим поводом истакли слободарски дух и родољубље нашег народа.

Међу присутнима током отварања изложбе био је председник општине Алексинац Далибор Радичевић, као и делегација алексиначког Удружења бораца коју је предводио секретар Мића Милојевић.

− Било је пуно присутних, посебно су била присутна удружења бораца и патриотска удружења не само из Ниша, већ из читавог овог дела Србије. Ова изложба је први пут отворена у Дому војске Србије на дан Сретења и Ниш је први град после Београда који је ову изложбу видео − каже Милојевић.

Према најави, ова изложба ће бити неко време у Нишу да могу да је посете сви који желе, а посебно се апострофира да је лепо да је посете ученици основних и средњих школа које гравитирају Нишу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + four =