Дољевачки основци на алексиначкој сцени

У склопу пратећег програма II Зимског позоришног фестивала за децу са алексиначким љубитељима позоришта дружили су се у представи „Наше мало позориште“ ученици Основне школе „Вук Караџић” из Дољевца.

-Ми у Основној школи у Дољевцу негујемо разне видове дечије креативности, али наравно и ту креативност према глуми. Знате каква су деца глумци, они глуме да су написали домаћи, глуме да знају напамет песму, шалим се наравно, али деца воле да глуме и ми то наравно искористимо. Јер позориште је заправо живот, учи нас свему, шаљемо дивне поруке као глумци кобајаги – рекао је наратор ове представе, професор српског језика Власта Н. Ценић.

На бини у Дому омладине, овом приликом, наступили су полазници две драмске секције. Драмска секција четвртог разреда из школе у Дољевцу, коју води учитељица Сања Станковић, извела је једну модерну бајку. Учитељица Данијела Митровић са својим ђацима четвртог разреда из Малошишта извела је одломак из “Зоне Замфирове”, опет једну лепу љубавну причу из Србије.

Након наступа, деца из Дољевца су имала прилику да виде и представу правих глумаца, представу „Дамојед“ Пулс театра Лазаревац која је одиграна четврте вечери Зимског позоришног фестивала за децу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 8 =