Добар спој младости и искуства

Утакмицама деветог кола, протеклог викенда завршен је први део такмичења кошаркаша у Другој регионалној лиги – Исток.

Са учинком од четири победе и пет пораза, кошаркаши алексиначког Јастреба освојили су шесто место.

Како овакав учинак кометарише председник КК Јастреб Марко Хабе?

‒ Задовољан са постигнутим резултатом и уопште првим делом такмичења.Ове године смо направили спој младих и искусних играча и мислим да смо у томе прилично успели. Млађи играчи су добили значајну минутажу и прилику да покажу своје квалитете. Тренинзи су били масовни и добро посећени, момци напредују и надам се да ће у перспективи они бити носиоци игре.

У којој мери је корона утицала на првенство?

‒ Корона је свакако оптеретили спорт, не само код нас, већ и у Европи и свету. Ми нисмо имали заражене играче. Због короне поједини клубови су у последње време имали одложене утакмице, али се то није одразило на регуларност такмичења. Корона, дакле, јесте утицала на лигу, на нас, срећом, није.

Очекивања у наставку шампионата?

‒ Наш циљ је пласман у средини, евентуално неко место ка врху табеле. У другом делу имамо и бољи распоред, па очекујем за нијансу и боље резултате. И у наставку шампионата, наравно, пружићемо прилику младим играчима.

Кошаркашком клубу Јастреб недавно је приступио Младен Јусић, дугогодишки играч алексиначког Напретка, и он ће бити значајно појачање у наставку првенства.

Уколико корона не поремети планове, други део првенства требало би да стартује крајем јануара наредне године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 − one =