До еАграра уз помоћ саветодаваца

Саветодавци из Пољопривредно стручне и саветодавне службе Ниш, у наредном периоду, посетиће пољопривреднике у свим месним зајеницама на територији наше општине и упознати их са апликацијом еАграр.

На састанку који је одржан крајем минуле седмице договорено је да председници месних заједница предложе један термин у коме ће саветодавци из ПССС Ниш да дођу у саму месну заједницу и да заинтересованим пољопривредницима помогну са инсталирањем апликације за свако регистровано пољопривредно газдинство.

‒ Пољопривредна стрчна служба ће доћи до сваког села. Свако ко хоће да не иде до Трезора, а постоји могућност за пријаву и у Пошти, може то да уради у својој месној заједници да би убрзали поступак, јер има доста људи који то сами и не могу реално да ураде ‒ рекао је председник општине Далибор Радичевић, током овог састанка.

Председници месних заједница имају сада задатак да у својој средини договоре термин са пољопривредницима када би могли да дођу саветодавци ПССС Ниш и да се ту уради пријава еАграра. На овом састанку је договорено да се термини могу заказивати од следеће седмице.

Иначе, нови информациони систем еАграр, како је објашњено, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди. Подстицаји ће бити исплаћивани највероватније у априлу месецу, до када треба и приступити еАграру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − fifteen =