Ђаци сутра у школске клупе: У Житковцу креће изучавање немачког језика

Нова школска година почиње сутра, у основним школама на подручју општине су се потрудили да се за полазак ђака припреме као и ранијих година, среде просторије и набаве неопходна помагала. Оно што ће од ове школске године бити новина у Основној школи „Вук Караџић” јесте то да ће поред руског језик, петаци моћи да изучавају немачки језик као други страни језик.

− Код нас се традиционално слуша руски језик, али годинама уназад увек су постојали захтеви од стране родитеља за увођење неког новог језика, превасходно немачког. Ове године 19 ученика у будућем петом разреду се изјаснило за учење немачког, па је мој следећи корак био да се обратим Школској управи са захтевом за добијање сагласности за отварање једне групе немачког језика – поручио је Милан Динић, директор Основне школе „Вук Караџић”.

Према речима директора и ранијих година је постојало интересовање за увођење других страних језика за изучавање, међутим како није постојао стручни кадар, често се од тих идеја на крају одустајало.

− Наравно, увек је био проблем стручни кадар који треба да предаје. То је један од услова да бисте уопште могли да уведете ту новину. Успели смо да нађемо кадар, односно особу која ће предавати немачки језик и пре неколико дана добили смо и званичну потврду Школске управе, од нашег саветника, да нам је омогућена група. Бићемо прва школа у општини Алексинац у којој ће поред руског или француског, који се углавном изучавају на територији наше општине, почети да се изучава и немачки језик – додаје директор Динић.

Житковачка основна школа се увек трудила да иде у корак с временом и да својим радом и залагањем задовољава потребе друштва, па се надамо да ће и овај потез деци отворити још један прозор у свет.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + ten =