Дивно вече са Матијом Дедићем

Минулог петка гост нашег града био је хрватски пијаниста и композитор Матија Дедић, син познатих југословенских и хрватских певача Арсена Дедића и Габи Новак. Концерт под називом „Матија свира Арсена” сачињавале су композиције његовог оца Арсена које је приредио за клавир.

Свој концерт у Алексинцу Матија је започео познатим нумерама из југословенске телевизијске серије „У регистратури”, која је снимљена 1974. године у продукцији Телевизије Загреб. У питању су насловна тема и тема „Лаура” које је написао сам Арсен Дедић. Посетиоци концерта могли су још да чују и насловну тему „Глембајевих”, класике попут „Све што знаш о мени” и „Кућа поред мора”, као и многе друге познате Арсенове композиције.

Верујемо да је публика уживала у музицирању Матије Дедића, који ће из Алексинца, такође, понети лепе успомене. Оно што је свакако остало упечатљиво је то што је сам Матија захтевао од организатора да оставе упаљена светла у сали, како би имао што бољи контакт са присутном публиком.

Организатор концерта био је Центар за културу и уметност Алексинац. У протеклих месец дана публика у Алексинцу је захваљујући овој установи културе имала прилике да ужива и у концертима Марка Луиса и познате сарајевске групе „Валентино”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =