Део музичке школе на новој адреси

Рад Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” у наредном периоду биће олакшан пошто ће њени професори и ученици за пријемне испите и наставу у новој школској години моћи да користе новоуређене просторије у згради која се налази у улици Момчила Поповића, у близини некадашњег Дома војске. За сада реновирано је приземље, а у другој фази биће уређен простор у високом поткровљу и на крају у трећој фази реконструкције зграде која је под заштитом државе биће уређена фасада. Део наставе биће извођен у четири потпуно обновљене просторије од којих једна може да служи као мини-концертна дворана.

Средства за неопходне радове на санацији приземља обезбеђена су из буџета општине Алексинац у висини од четири милиона динара. На ту успешну сарадњу указао је и директор алексиначке Mузичке школе Марко Јеленић и присутне је подсетио да школа постоји пола века.

− Ми смо стално, и у обраћању у јавности, истицали да је музичка школа једина установа васпитања и образовања која нема своју зграду која чак и простор који користи нема адекватно преведен намени и тек су сада заиста неки кораци конкретно повучени – рекао је директор Јеленић и истакао да Музичку школу тренутно похађа 284 ученика.

Реновиране просторије, које ће користити Музичка школа, данас су обишли и председник општине Алексинац Ненад Станковић и народни посланик у скупштини Републике Србије Далибор Радичевић који су се у разговору са директором Јеленићем уверили у обим урађених послова и начелно се сагласили о будућим активностима на потпуној реконструкцији зграде.

 

Том приликом први човек општине је истакао значај музичке школе за овдашњу средину и спремност локалне самоуправе да подржи њен развој.

− Захваљујући нижој музичкој школи, Алексинац је средина са значајном музичком традицијом и ево први пут смо у прилици да нижој музичкој школи обезбедимо кров над главом. До сада су они користили просторије Центра за културу, јако мале, неусловне, нефункционалне. Овим ће њихов главни проблем бити решен. То су били разлози који су мотивисали и локалну самоуправу да издваја средства да бисмо добили овај простор − казао је председник Станковић, уз напомену да се на овом објекту треба још радити и да ће санација и уређење осталог простора бити приоритет.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 6 =