Komarci

За викенд напад на комарце

Општинска управа општине Алексинац, односно Одељење за урбанизам, стамбено-комуналну делатност и заштиту животне средине, пред престојећу акцију на сузбијање лаври комараца, издало је саопштење о времену и начину тих активности. Због значаја и стручности, обавештење преносимо у потпуности:

„Обавештавају се грађани да ће у суботу, 30. маја и недељу, 31. маја 2020. године, уколико се стекну неопходни метео услови, у акцији коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, предузећа DE MUS доо Београд и SINITRA DDD доо Ваљево, вршити третман сузбијања ларви комараца у појединим барама, забареним ископима и каналима на територији општине Алексинац.

Третман се врши препаратом ларвастоп пирипрокс 0,5 ЗГ. Сузбијање ларви комараца врши се директним аплицирањем препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља опасност за пчеле, односно нема потребе за предузимањем мера од стране пчелара.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, координатора акције испред Општинске управе општине Алексинац, на телефон 060/218-22-44.“

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − nine =