Падавине на подручју општине Алексинац

Последњих неколико дана мештани општине Алексинац нису „поштено” видели сунце. Претежно облачно време и чести пљускови су свакодневица, а судећи према временској прогнози то нас очекује и у наредних неколико дана, све до почетка наредне седмице. Јучерашњи облаци свој терет су највише истресли ближе планинама, што показује статистика на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подацима са мерних места највише падавина јуче је било у подбуковичком и подјастребачком делу општине. У Мозгову је на јутрошњем мерењу забележено скоро осам и по литара кише по метру квадратном, док је на другом крају, у Врћеновици пало литар мање. Крећући се према Морави, централном делу општине, у Породину је измерено 4,2 литра, а у Рсовцу 3,3 литра по метру квадратном. Најнижи подаци долазе са мерног места у Глоговици где је измерено 2,9 милиметара, односно толико литара падавина по квадрату.

Када је реч о водостају Јужне Мораве, на мерном месту код моста у Алексинцу и поред учесталих падавина нема већих осцилација. Тренутно је Морава скоро метар испод редовног нивоа за ово доба године, тако да нема бојазни од изливања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + twenty =