Деби Алексинчана на евро-сцени

У престоници Румуније, Букурешту, протеклог викенда одржан је Европски куп за кадете у џудоу, на коме су боје Џудо клуба „Алексинац” бранили такмичар Лазар Станковић и његов тренер Бојана Станковић.

Учешће на овом престижном такмичењу наш 16. годишњи суграђанин је изборио као јуниорски шампион и кадетски вицешампион Србије. Лазар се надметао у категорији до 60 килограма у којој је било 29 такмичара. У првом колу се састао са искусним Италијаном Франческом Сапионом и претрпео пораз, а и у репесажу са Пољаком Камилом Кустрзицким није био боље среће.

− Задовољна сам нашим дебијем на иностраној сцени и првим поенима на европској ранг-листи − каже за наш портал тренер Бојана Станковић. – С обзиром на то да Лазар и наредне године може да се такмичи у конкуренцији кадета, надам се да ће даљим радом и стеченим искуством показивати све боље и боље резултате − додаје Бојана.

На позив репрезентације Србије, Лазар ће почетом наредног месеца, тачније од 24. јула до 1. августа, боравити у кампу Џудо савеза Србије у Караташу крај Кладова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 10 =