Прво обука, а за десетак дана и наплата

Контролори Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” – Паркинг служба, од сутра ће бити на терену, вршиће обуку и уједно контролисати паркирана возила, а од понедељка, 2. августа, почеће се са потпуном контролом и изрицањем казнених мера за кориснике који своју обавезу плаћања не изврше на прописани начин.

− Дајемо рок од неких 10-12 дана да сва лица која имају право да купе повлашћене карте и сва лица која желе да купе неке од претплатних карата то заврше код нас у предузећу, јер од 2. августа идемо са прменом свих мера − рекао је Далибор Марковић, в.д. директора овог предузећа.

Куповина било које карте за паркирање на јавним паркиралиштима, као што су сатне, дневне, месечне или полугодишње, може се извршити у просторијама ЈКП “Комуналне услуге”- Паркинг служба, на адреси Књаза Милоша бр. 29 од овог петка 23. јула.

− Сада је могуће купити полугодишњу или месечну карту која ће трајати у току ове године, а од 1. јануара 2022. године ће моћи да се купи и годишња карта, јер смо у обавези да карте везујемо за буџетску годину − додао је Марковић.

У овом периоду,  док теку припремне радње, паук возило неће уклањати паркирана возила, али зато од 2. августа паук возило ће бити на улицама и по налогу службеника Полицијске управе, односно налогу комуналног инспектора Инспексијске службе Општинске управе ће односити возила на депо.

Депо где ће се возила остављати јесте плац ЈКП „Комуналне услуге” у улици Проте Стевана Димитријевића број 23.

Иначе, што се тиче цене паркирања, оне су одређене још почетком априла на седници Општинског већа и у првој зони први сат паркирања коштаће 35 динара, а други 60. У другој зони сат паркирања стајаће 30 динара. Предложено је и да вишесатна паркинг карта, која важи за датум када је започето њено коришћење, у првој зони стаје 300, а у другој 200 динара, али целодневна 24-часовна карта коштаће 500 динара. Станари који живе у зонама паркирања имаће могућност да купе повлашћену паркинг карту која ће за прву зону месечно износити 400, а за другу 300 динара, док полугодишња претплатна карта за прву зону вреди 2.000, а за другу 1.500 динара. Годишња претплатна карта за станаре у првој зони је 4.000, а у другој 3.000 динара. Станари који имају и друго возило у власништву, могу уз додатну доплату да и за њега имају повлашћену зонирану станарску карту. За један месец би морали да издвоје 800 у првој и 600 динара у другој зони. Полугодишња претплата је 4.000 и 3.000 динара, а годишња 8.000 и 6.000 динара, зависно од зоне.

Паушалну претплатну карту за општа паркиралишта моћи ће да купе и власници аутомобила који не живе у зонама, по цени за један месец 4.000 и 2.500 динара, полугодишња у првој зони коштаће 16.000, а у другој зони 8.000 динара. Годишња претплатна паркинг карта за физичка лица у првој зони стајаће 35.000, а у другој 16.000 динара. Исте цене су и за правна лица и предузетнике, као што је и за физичка лица који нису становници центра града.

Један коментар

  1. Драги суграђани, пошто полиција ионако ништа у овом граду не ради, све што треба да урадите је да се слободно неправилно паркирате, они ће вероватно само проћи у патролним колима, као рецимо поред Таша, и неће нимало реаговати или показати заинтересованост да обавесте колеге из саобраћајне. А ако се паркирате правилно онда следи наплата. Пратите ме за још корисних савета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 1 =