Дарови за житковачку цркву стигли из Београда

Овогодишњи Сабор Светог архангела Гаврила у Житковцу мештани овог места памтиће из више разлога. Иако је окупљање на сабору ове године изостало због ситуације са корона вирусом, парохијани од сада могу да се подиче новом иконом Пресвете Богородице Владимирске, која је освештена у недељу на празничној литургији.

Поклон је дошао из Београда од господина Милутина Сремца, родом из Шида. Он је у разговору и договору са Чедомиром Џонићем, парохијаном житковачке парохије који је учествовао у изградњи житковачке цркве, а који заједно са Милутином ради у грађевинској фирми у Београду, одлучио да цркви поклони поменуту икону великог формата (150х150 центиметара).

Фотографија преузета са Фејсбук станице “Црква Светог Архангела Гаврила у Житковцу”.

− Након што му је Чедомир причао о цркви коју је градио и показао слике, Милутин је преузео на себе да за годину-две направи изванредну икону Свете Богородице. Ту икону је довезао у суботу у порту наше цркве – рекао је, за наш портал, Драгослав Ристић, члан црквеног одбора цркве Светог Архангела Гаврила у Житковцу. 

Поред иконе, дародавац Милутин Сремац житковачкој цркви даривао је и књиге са темом православља које је годинама сакупљао. Оне ће бити уврштене у библиотеку, која ће бити формирана при цркви у Житковцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 12 =