Dar za dečji osmeh

„Dar za dečiji osmeh” obradovao više stotina mališana

Delegacija aleksinačkog udruženja „Omladinski klub” danas je korisnicima usluga Ustanove za decu i mlade „Hristina Markišić” uručila poklone koji su prikupljeni u humanitarnoj akciji koju klub organizuje pod nazivom „Dar za dečiji osmeh”.

Osim ovoj ustanovi poklon paketići dostavljeni su i školi „Smeh i suza”, Udruženju Romkinja „Nada”, Crvenom krstu i Karitasu Aleksinac. Ukupno je donirano 300 paketića.

Kako su nam kazali u „Otvorenom klubu” donatori su pretežno Aleksinčani i ovdašnji kolektivi, a akcija prikupljanja pomoći organizovana je krajem prošle godine.

Dar za dečji osmeh

Predsednik „Omladinskog kluba” Lazar Pešić napomenuo je da je ovo tradicionalna akcija i da je sve veći broj onih koji se odazivaju na poziv da se pomogne najmlađima.

– Svake godine pre Nove godine prikupljamo paketiće i donacije za decu i mlade iz socijalno ugorženih grupa. Zahvaljujem se dobrim ljudima koji su se odazvali akciji – kaže Lazar i dodaje da je sve više onih koji su spremni da pomognu drugima

Dar za dečji osmeh

On se posebno zahvalio Centru za kulturu i umetnost i Turističko informativnom centru na pruženoj podršci u akciji „Dar za dečiji osmeh”.

U razgovoru sa aktivistinjkama „Otvorenog kluba” Kristinom Mitić i Tijanom Nikolić, koje su takođe bile u delegaciji koja je uručila paketiće, saznajemo da je osnovni pokretač volonterskog rada saznanje i zadovoljstvo da ste nekome pomogli kome je ta pomoć značajna.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

17 + twenty =