Дар за дечији осмех: Акција изазвала велико интересовање

Четврта по реду хуманитарна акција „Дар за дечији осмехˮ у организацији Омладинског клуба Алексинац успешно је завршена минулог викенда. За разлику од претходних година када је акција реализована у просторијама ОТИСА Алексинац, ове године, због радова у главној улици, прикупљање се вршило у холу Дома културе.

У току тродневне акције прикупљена је гардероба, обућа, одећа, играчке и школски прибор. Све прикупљене донације биће поклоњене малишанима из социјално угрожених породица са територије општине Алексинац, удружењу МНРЛ Алексинац, ОШ „Смех и Суза”, док ће се одређен број пакетића делити у оквиру акције Црвеног Крста Алексинац „Један пакетић много љубави”.

За само три дана, прикупљено је 130 пакета за малишане (80 мешовитих пакетића и 50 слатких пакетића), као и одређена количина гардеробе, обуће, школског прибора и играчака.

На велико задовољство организатора, грађани наше општине препознали су важност ове акције и узели учешће у њој. Поред самих грађана који су својим неновчаним донацијама помогли акцију, ове године „Дар за дечији осмехˮ подржале су и бројне државне институције и невладин сектор.

‒ Велику захвалност дугујемо ученицима Алексиначке гимназије, Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ, Пољопривредне школе „Шуматовацˮ, Основне школе „Љупче Николићˮ, Основне школе „Вожд Карађорђеˮ и Предшколске установе „Ланеˮ које су дале свој допринос у виду обезбеђивања волонтера који су испратили тродневну акцију и ручно израђених пакетића који ће бити додељени малишанима ‒ поручују организатори и додају да такође захваљују на сардњи Центру за културу и уметност, Каритасу Алексинац на уступљеним просторијама за одлагање и класификацију прикупљеног материјала, као и сарадницима на пројекту „Your Jobˮ Каритаса Алексинац, који су за младе донирали део школског прибора.

Велики допринос за прикупљање пакетића дао је и Ненад Петровић Кајзер који је ове године обрадовао малишане из социјално угрожених породица.

‒ Велико хвала свим нашим суграђанима који су се ове године одазвали акцији, а уједно и позив свима онима који ове године због обавеза нису могли да се прикључе акцији да то ураде наредне године ‒ додају организатори.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =