Даме у копачкама стартују у понедељак

И у наредној такмичарској сезони Женски фудбалски клуб Морава из Житковца имаће две селекције које ће се такмичити у одговарајућим лигама Фудбалског савеза Региона источне Србије. Сениорке ће се надметати у Другој лиги – Исток, а јуниорке у Развојној лиги за девојчице – Исток.

Обе селекције лане су оствариле солидан пласман – сениорке су у конкуренцији девет екипа биле четврте, док су јуниорке међу 17 тимова биле десете. Тренер обеју селекција Наташа Петровић задовољна је оваквим резултатима, поготово пласманом сениорки. Што се нове сезоне и планова тиче, каже да ће међу сениоркама конкуренција бити далеко јача, те да је реално очекивати пласман на четврту или пету позицију, док се за јуниорке нада да ће успети да значајније искораче ка врху табеле.

Сениорска екипа ЖФК Морава

Иначе, ове године у Другој лиги – Исток биће девет екипа. То су: Књажевац, Морава (Житковац), Машинац (Ниш), Динамо (Врање), Раднички 2012 (Ниш), СУЖФ Стол (Бор), Вучице (Вучје), Мајданпек и Колибри из Куршумлије. Првенство стартује 4. септембра и траје до 31. октобра. Ванредних кола неће бити, а на самом старту фудбалерке Мораве гостују Књажевцу.

Када је реч о Развојној лиги – Исток, у њој ће играти 16 клубова: Раднички 2012 (Ниш), Лавице Дубочица (Лесковац), Морава (Житковац), Динамо (Врање), Јагодина, Колибри (Куршумлија), Вучице (Вучје), Јединство (Пирот), Озрен (Сокобања), Мајданпек, Напредак јуниор (Крушевац), Машинац (Ниш), СУЖФ Стол (Бор), Фудбол пер фемра (Прешево), Левач (Рековац) и Росуља (Власотинце). Лига стартује овог викенда, дакле 21. августа, и траје до 14. новембра.

Јуниорска екипа ЖФК Морава

Што се фудбалерки Мораве тиче, оне ће прву утакмицу у новом првенству играти на Градском стадиону у Алексинцу у понедељак од 17.30 сати, када  ће угостити екипу Динама из Врања.


Деле правду

Пет играчица ЖФК Морава определиле су се да се баве и послом фудбалског судије. То су: Кристина Јовановић, Наталија Стојадиновић, Јана Милосављевић, Катарина Стојадиновић и Јована Живковић.


Насловна фотографија: Архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =