Спортски викенд: Напредак чека Алуминијум, а Морава Јединство (ГМ)

Овог викенда фудбал креће с центра у Зони Центар и Окружној лиги.

Оба наша зонаша, Напредак 1929 и Морава, играју пред својим навијачима и оба меча су у недељу од 17 сати. На Градском стадиону у Алексинцу Напредак ће угостити новајлију у овом рангу, екипу нишког Алуминијума, док Морава поделити мегдан са Јединством из Горњег Матејевца.

Иначе, до сада су Напредак и Морава своје мечеве као домаћини играли у различитим терминима – Алексинчани суботом, а Житковчани недељом. Међутим, у новој сезони обе екипе ће своје мечеве играти недељом. Oвакву промену председник Напретка Братислав Живић образлаже тиме да већи број фудбалера има радне обавезе и суботом.


Тешичани, Радевчани и Палилула гостују

На старту првенства Окружне фудбалске лиге сва три наша представника гостују: Јастребац из Тешице иде на ноге Наисусу из Рожине, Полет из Радевца одлази у Тасковиће на меч против истоимене екипе, док ће Палилула из Алексинца у Балајинцу играти против Земљорадника.

Утакмице  су на програму у недељу од 17 сати.


Стартују Олимпијске сеоске игре

Такмичењем у надвлачењу конопца, које ће бити одржано у недељу од 10 сати у Вакупу, почеће овогодишњи циклус Олимпијских сеоских игара. До 12. септембра планирано је да се одрже и остала такмичења из програма ове популарне спортске манифестације, како би  најбоље екипе учествовале у републичком финалу, 18. септембра у Ариљу.

Такмичења организује Спортско-рекреатини савез Алексинца (СРЦА).


У Бобовишту: Јединство – Новоселац

У склопу припрема за ново првенство Општинске лиге, фудбалери Јединства играће у Бобовишту још једну контролну утакмицу. Ривал им је Новоселац из нишког насеља Девети мај.

Утакмица се игра у недељу од 18 сати.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 5 =