Детаљно чишћење пешачке зоне и околних улица

Након овог викенда центар Алексинца би требао да изгледа знатно чистије и уредније. Од синоћ су у граду две чистилице нишког комуналног предузећа које су алексиначки комуналци позајмили од колега како би темељно очистили пешачку зону и улице које су у режиму одржавања.

Ово је на неки начин враћање помоћи ЈКП „Комуналне услугеˮ у Алексинцу, које је крајем прошле и почетком ове седмице Нишлијама уступило на шест дана велики смећар, пошто су они имали проблема око регистрације, односно око техничке исправности за четрдесетак возила.

Први човек алексиначких „Комуналних услугаˮ в.д. директор Далибор Марковић каже да су се због тога реорганизовали и у том периоду за изношење комуналног отпада у сеоским срединама ангажовали мање смећаре, али да је сада режим изношења смећа враћен у редовно стање. Марковић је овакву сарадњу оценио као обострано корисном, пошто ће две чистилице бити три дана на располагању за чишћење Алексинца.

− Извршићемо детаљно прање хемикалијама пешачке зоне. Примећујемо сви да постоји доста флека у главној улици, масноће које не могу да се уклоне редовним прањем. Тако да ће наши радници уз помоћ механизације која нам је стигла из Ниша извршити детаљно чишћење – каже челни човек алексиначких комуналаца уз напомену да су у току припреме за куповину сопствене нове чистилице.

У протеклих месец дана ово није била једина сарадња радника „Комуналних услугаˮ са колегама у другим местима. Притекли су у помоћ ЈКП „Напредакˮ у Сокобањи који имају проблема са механизацијом, али и 15.000 гостију у Бањи. То за њих значи повећан обим послова. Марковић каже да су имали резервни камион и да су могли да притекну у помоћ колегама у Сокобањи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 8 =