Dačić u Aleksincu: Mi smo pozitivna koalicija sa vedrim duhom

Predizborna konvencija koalicije „Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Dragan Marković Palma” održana je zbog loših vremenskih uslova u sali Doma kulture, iako je organizator prvobitno takav skup želeo da održi u pešačkoj zoni.

Predsednik Opštinskog odbora SPS u Aleksincu Čedomir Rakić dolazak politički najistaknutijih ljudi u koaliciji ocenio je da je Aleksinac danas, kao i ranije, visoko pozicioniran na političkoj mapi Srbije kao uporište socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti.

 

‒ Pitaju nas ovih dana da li vodimo kampanju? Ne, mi kampanju vodimo svih ovih godina. Jer, kampanja je naš svakodnevni rad, neprestana borba za bolji život naših građana vođeni jasno političkom vizijom, mudrom i odgovornom politikom. To su dela, a ne reči. Mnogo toga je urađeno proteklih godina u Aleksincu u obrazovanju, zdravstvu, putnoj i komunalnoj infrastrukturi, razvoju modernizaciji i efikasnijem radu javnih preduzeća i ustanova. Mnogo investicija i projekata je realizovano, otvarana su nova radna mesta u realnom sektoru, u privredi koja puni budžet. Ali ono što je možda i najbitnije, a to je da su naša vrata bila uvek otvorena svim građanima opštine Aleksinac i mi smo bili tu da rešavamo sve njihove probleme i izlazimo u susret svima njima ‒ kazao je Rakić, lider aleksinačkih socijalista. 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je svoje obraćanje započeo konstatacijom da je Aleksinac jedno od mesta gde socijalisti imaju najbolji izborni rezultat u Srbiji. Izrazivši nadu će i na ovim izborima biti tako, on je govorio o stradanju Aleksinca u bombardovanju i o zločinu za koji nema oprosta.

‒ Oni koji su bombardovali Aleksinac, koji su ubili nedužne civile, vojnike i policajce, oni su ratni zločinci. Kad-tad stići će ih ruka pravde. Mi to ne smemo da zaboravimo. Možemo sa njima da sarađujemo i moramo, ali onaj ko je pustio bombe na Aleksinac će zauvek biti naš neprijatelj. Ja nisam pristalica toga da okrenem i drugi obraz, ja sam pristalica toga da svako treba da dobije ono što zaslužuje. Kako oni prema nama tako i mi prema njima ‒ kazao je Dačić, objasnivši prisutnima da nije došao zbog promocije već da ih vidi kako su, da se izgrle pošto je korona valjda prošla. 

On je još i dodao da je na testu bio negativan, ali da je inače pozitivna osoba, nastavivši da govori o koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

‒ I mi smo inače jedna pozitivna koalicija sa vedrim duhom, sa uverenjem da Srbija treba mnogo više da ceni svoje snage, sa uverenjem da ćemo mi da imamo čvrste stavove u vezi sa najvažnijim nacionalnim pitanjem. Uostalom, kao što znate, nijedan socijalista nikada nije bio izdajnik. Nije bio, niti će biti zato što je nama otadžbina na prvom mestu, Srbija – kaže lider socijalista i kao svoje veliko dostignuće na mestu ministra ističe povlačenje priznanje Kosova od strane 18 država.

Prvi čovek Jedinstvene Srbija Dragan Marković Palma je kazao da imaju najbolji program kada su u pitanju lokalne samouprave.

‒ Taj program smo realizovali tamo gde imamo veliki broj odbornika. Nadam se da ćemo i ovde u Aleksincu imati priliku da realizujemo naš program pošto smo, posle ne znam koliko godina, na jednoj listi Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija i biće mnogo jaka sinergija. Ivica Dačić i ja 12 godina sarađujemo i nikada se nismo posvađali, tako i naši odbori moraju da sarađuju ‒ poručio je Marković. 

On je još i kazao da za predsednike ovdašnjih opštinskih odbora SPS i Jedinstvene Srbije ništa loše nije čuo, domaćini su i zato su on i gospodin Dačić sinoć došli u Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × 5 =