„Чорба од канаринца” у Алексинац доводи двоје сјајних глумаца

На програму Центра за културу и уметност сутра ће се наћи представа „Чорба од канаринца”, у продукцији агенција Impressario и Colonna. Љубавна комедија о младом пару који се одлучује да своју љубав подигне на виши ниво – брак. Али како свако од њих на брак гледа из свог угла долази до несугласица, али и компромиса. Представа је на програму од 20 сати.

Представа „Чорба од канаринца”, по тексту Милоша Радовића, у режији Сташе Копривице на сцену поставља љубавну причу Јеце и Меде, протагониста који су у вези 13 година и воле се искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају да би се волели још више, а Меда никако не жели да се венчају, како се после не би волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женкси однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, притом вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне монодраме. Све то уопште не би било толико смешно и забавно да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго. На крају крајева, „Чорба од канаринца” јесте комад о љубави.

Улоге тумачи невероватни глумачки дуо Мина Лазаревић и Љубомир Бандовић.

Да поновимо, представа „Чорба од канаринца” је на репертоару сутра, 22. марта, од 20 сати. Карте су у продаји по цени од 300 динара. Више информација о програму и резервацији карата можете добити на телефон 018/800-160.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =