Возачи опрез!

Током ове седмице, односно од данас па до недеље, 27. марта, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила, најављено је из Министарства унутрошњих послова.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила. У циљу заштите безбедности пешака брзина ће бити мерена и у зонама пешачких прелаза.

У оквиру ове акције, у четвртак, 24. марта, реализоваће се такозвани „Speed Marathon“, током ког ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно, у трајању од 24 часа.
Сваки контролисани возач биће алкотестиран, док ће саобраћајна полиција приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину кретања извршити контролу да ли се од стране возача и свих путника у возилу појасеви користе на начин који је предвидео произвођач возила.

Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fifteen =