„Четвртком у Вожду” овога пута за предшколце

Од четвртка, 1. фебруара, активношћу „Четвртком у Вожду” за предшколце Основна школа „Вожд Карађорђе” у Алексинцу започиње програм повезивања предшколског и основношколског образовања у циљу подршке деци и њиховим породицама. Занимљиве радионице за предшколце биће одржаване сваког четвртка са почетком од 18 часова у просторијама саме школе.

− Овај циклус ’Четвртком у Вожду’ односи се на подршку предшколцима и њиховим породицама у смислу повезивања предшколског периода са поласком у први разред са жељом да просто иницирамо лакши прелазак и да се деца навикавају на неку нову средину и другачији начин рада. Да схвате да школа није никакав баук и да је и у школи лепа атмосфера и могућност дружења и учења кроз забаву и на мало другачији начин него што је у вртићу, али свакако је програм осмишљен као подршка њима – открила је, за наш портал, Маја Радоман Цветићанин, директорка ове образовне установе.

Концепт дружења деце кроз радионице са учитељима и наставницима, употпуњује „Саветовалиште за родитеље”.

− Постоји још један сегмент који смо увели, јер сматрамо да родитељима треба подршка. Сви су негде у страху, велика су очекивања, велике су непознанице. Све је то за њих доста стресно. Са жељом да смањимо тај притисак и стрес ми ћемо у периоду када деца имају радионице организовати ’Саветовалиште за родитеље’, односно сусрет са стручном службом наше школе који ће бити отворени за сарадњу са родитељима, за сва њихова питања – додала је наша саговорница.

У оквиру двомесечног трајања овог програма, колико је планиран, родитељи ће бити у прилици да разговарају и са стручњацима, гостима Саветовалишта, које ће моћи да консултују, да питају све што их занима, али и да од њих чују занимљива предавања.

Овај четвртак обележиће радионице под називом „Вече уметности и спорта”, које је припремило Стручно веће уметности и спорта, односно наставници ликовног, музичког и физичког образовања. Програм је конципиран тако да се сваког четвртка представи једно ново стручно веће, па ће тако малишани моћи да се упознају са свим предметима у школи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − six =