Brzi internet od danas za građane Aleksinca

Građani Aleksinca će od danas imati mogućnost da u svojim domovima putem Telekom mreže koriste brz internet i druge savremene telekomunikacione usluge, zahvaljujući savremenim uređajima, koje je u pogon pustio direktor kompanije Telekom Sbija Predrag Ćulibrk. Realizacija prvog ovakvog projekta u Srbiji obuhvata i rekontrukciju 50 kilometara telefonske mreže na području opštine Aleksinac, što će omogućiti poboljšanje usluga u 10 hiljada domaćinstava.

Direktor Telekoma zadovoljan je urađenim u Aleksincu i veruje da će ovaj pilot projekat zaživeti i biti sproveden podjednako uspešno i u drugim gradovima u Srbiji. Telekom Srbija je u prethodnom periodu potpisao ugovor vredan 150 miliona evra sa kompanijom Huavei, a Alksinac je izabran da bi se na konkretnom primeru videlo koliko je projekat u realnosti ostvariv i koliko je srpski operater spreman da ide u korak sa savremenom tehnologijom, dodaje Ćulibrk.

telekom 1 foto
Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk obilazi najsavremeniju centralu u ovom delu Srbije i regiona

– Mi smo kroz ovaj projekat u Aleksincu pokrili preko 10 hiljada domaćinstava i ono što je veoma važno, sva domaćinstva u kojima smo unapredili infrastrukturu danas mogu da ostvare brzine od najmanje 30, pa sve do 100 i preko 100 megabita u sekundi. Šta to znači za stanovništvo Aleksinca i okolnih naselja? To znači da vi danas imate najmoderniju infrastrukturu i da ćete sa takvim brzinama moći da obezbedite prijem svih servisa koji mogu da se očekuju ne samo danas, već i u narednih 10 godina. Mislim da slobodno možemo reći da Aleksinac danas ima infrastrukturu budućnosti.

Ćulibrk napominje da će brža i unapređena mreža biti od koristi i lokalnoj samoupravi i da će u mnogome olakšati rad i komunikaciju upravnih organa, posebno kada je reč o elektronskoj upravi na kojoj Vlada Republike Srbije insistira.

I predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković zadovoljan je što naš grad dobija savremenu centralu i što će ići u korak s vremenom. To je, kaže, i rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i Telekoma Srbija.

– Ovo je, koliko je meni poznato, investicija vredna tri miliona evra i trebalo bi u velikoj meri da poboljša kvalitet usluga koje Telekom pruža. Aleksinac je izabran između ostalog i zbog toga što se u Aleksincu relativno lako i brzo dobijaju građevinske i izvođačke dozvole.

aleksinac3Objavljen medijski sadražaj je deo projekta „Prošlost za pamćenje- biznis za sadašnjost“, koji je sufinansiran putem konkursa od strane Opštine Aleksinac. Sadržaji izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =