Aleksinac kao ogledni grad sa najsavremenijom telekomunikacionom mrežom u regionu

Aleksinac je kao opština u razvoju zaslužio jednu veliku i značajnu investiciju na polju telekomunikacija i unapređenja veza, istakao je direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk puštajući u rad novu centralu, koja će građanima omogućiti brži fiksni internet i unapređenje ostalih telekomunikacionih usluga.  On je dodao i da je ovo početak projekta koji će trajati naredne tri i po godine, a zahvaljujući ulaganjima Aleksinac se, kao ogledni grad, može pohvaliti najsavremenijom telekomunikacionom mrežom u regionu, sa najmanjim protokom interneta od 30 megabita u sekundi.

– Mislim da nismo pogrešili i da će ovo biti na dobrobit građana Aleksinca. Isto tako, na pilot projektu Aleksinca smo se uverili da naš plan unapređenja fiksne infrastrukture i te kako ima smisla, i da će 150 miliona evra investicija, koje planiramo da uložimo u Srbiji, biti na pravi način investirane.

Fiksna telefonija i dalje ostaje sredstvo povezivanja svih ostalih usluga koje Telekom Srbija nudi u okviru svojih boks dva, tri i četiri paketa, ali će nivo usluga u narednom periodu biti značajno unapređen, uz uvođenje novih ponuda i uz praćenje svetskih trendova kada je oblast telekomunikacija u pitanju, napominje Ćulibrk, uz opasku da za sada nije u planu prodaja internet paketa bez korišćenja fiksnog telefona.

– Mi i dalje mislimo da je fiksni telefon nešto što je potreba svakog domaćinstva, a svakako ćemo u narednom periodu i vremenu koje je pred nama razmišljati da obezbeđujemo servise interneta i neke druge usluge bez neophodnosti imanja fiksnog telefona. Trenutno je situacija takva da su sve naše usluge vezane za fiksnu liniju, ali svakako kroz različite boks pakete koje pružamo uz tu fiksnu liniju idu i internet, i televizija, i mobilna telefonija. Naravno, okrećemo se i novim servisima koji u pozadini imaju velike brzine protoka, da bi na tom protoku mogli da se realizuju svi servisi o kojima ne pričamo samo mi, već se o njima razmišlja u celom svetu.

Direktor Telekoma navodi i da pretplata i cena poziva u fiksnoj telefoniji moraju biti jedinstvene na nivou cele Srbije bez obzira na to koliko se pomenuta usluga koristi, jer je ova kompanija operater sa značajnom tržišnom snagom upravo zahvaljujući udelu fiksne telefonije od čak 90 procenata.

aleksinac3Objavljen medijski sadražaj je deo projekta „Prošlost za pamćenje- biznis za sadašnjost“, koji je sufinansiran putem konkursa od strane Opštine Aleksinac. Sadržaji izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 6 =