Браво, Вуче: Надмашио шампионе Србије и БиХ

И минулог викенда представници Џудо клуба Алексинац нису мировали; учестовали су на два такмичења и тако клупску ризницу трофеја обогатили са још седам одличја.

На међународном Турниру малих шампиона у Панчеву, који је окупио 353 такмичара из наше земље и Босне и Херцеговине, Алексинчани су имали пет представника и освојили по једну златну и сребрну медаљу и две бронзане, као и једно пето место.

Најсјајније одличје изборио је Вук Петровић у конкуренцији младих дечака – 46 кг. У полуфиналу савладао је првака Босне и Херцеговине Стефана Радивојевића (Српски соко, Мали Зворник), а у финалу шампиона Србије Николу Радановог (Макикоми, Београд). Сребро је освојио Петар Стоиљковић (полетарци, -42 кг), а бронзане медаље Ксенија Павловић (полетарке, – 38 кг) и Петра Ристић (млађе пионирке, – 52 кг). Лав Петровић је победио у првом колу, али је поражен у борби за медаљу. Такмичењу је присуствовала и трофејна српска такмичарка  Андреа Стојадинов, па је то била згодна прилика за сликање са њом.

Три бронзане медаље и једно пето место – то је биланс Алексинчана на Међународном купу Жупе у Александровцу. Бронзу су изборили: Страхиња Мићић (полетарци, – 42), Лазар Стаменковић (млађи пионири, – 60 кг) и Ђорђе Ђорђевић (старији пионири, – 60 кг), док је пето место у конкуренцији млађих пионира до 60 килограма освојио Давид Милојевић.

Све у свему, још један успешан викенд за Џудо клуб Алексинац.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =