Пехар са ОСИС-а уручен општини

Представнике месних заједница и такмичаре који су учествовали на Олимпијским сеоским играма Србије где је општина Алексинац била свеукупни победник данас је у скупштинској сали примио председник општине Далибор Радичевић. Они су овом приликом локланој самоуправи уручили пехар добијен на такмичењу у Ариљу.

− Било је задовољство сусрести се са тим људима и да им уручимо захвалнице у име општине Алексинац зато што су нам донели то прво место на сеоском олимпијским играма и учинили нас поносним. Поделили смо захвалница свим учесницима по категоријама у којима су учествовали − рекао је председник општине Далибор Радичевић.

Општина Алексинац годинама уназад учествује на овом такмичењу и ово је био најбољи пласман. Пре тога су наши такмчари заузимали четврто и пето место, а ове године у доста јакој конкуренцији се види да прва следећа екипа по броју бодова је била екипа домаћина која је имала 40 бодова мање.

За овако добре резултате један од заслужних је и Спортско рекреативни центар који током године подржава организовање турнира у разним спортовима, а организује и бараж за републичко такмичење за ОСИС. Ове године у баражу је учествовало од 200 до 300 такмичара из различитих месних заједница и на данашњем састанку било је речи као унапредити спорт у месним заједницама односно како активирати младе у појединим селима да би се на локалу дошло до око 500 такмичара. Став је да квантитет може изнедрити квалитет. Наравно било је и речи да се на територији наше општине у будућности организује републичко такмичење.

− Имамо у плану да аплицирамо за домаћина наредних година и разговарали смо о томе која би месна заједница могла да испуни све услове овог такмичења. Највећи број предлога је ишао ка месној заједници Житковац, јер она има најбоље услове за то. Има школску салу и има терене за кошарку, фудбал и остале спортове − рекао је Душан Пешић, директор СРЦА.

Оно што се чуло током данашњег пријема јесте спремност локалне самоуправе да на све начине помогне овај вид такмичења, како бараж за наредна такмичења, тако и организовање републичких сусрета овде код нас.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =