Bravo, momče: Aleksinčanin prvak planete!

Iz Sjedinjenih Američkih Država stigla je lepa vest: Nikola Trajković, član aleksinačkog Džudo i džiu-džicu kluba NiF, je prvak svetau džiu-džici!

Na Svetskim igrama u državi Alabami, u gradu Birmingemu, u kategoriji takmičara do 85 kilograma, Nikola je savladao sve svoje protinike i izborio najsjajnije odličje. U grupnoj fazi nadmašio je rivale iz Crne Gore i Holandije, zatim je u polufinalu pobedio takmičara iz Kineskog Tajpeja sa 14:7, da bi u finalu protiv reprezentativca Holandije trijumfovao sa 14:9.

Tako je objedinio dve važne titule; u isto vreme je prvak Evrope i prvak sveta. To je definitivno najveći pojedinačni uspeh u istoriji aleksinačkog sporta!

Odličan rezultat na Svetskim igrama zabeležio je i Ivan Dela Kroče iz Novog Sada koji se takmičio u kategoriji do 69 kilograma i osvojio srebrno odličje.

U stručnom štabu džiu-džicu reprezentacije Srbije bili su trener Dragan Trajković i selektor Janoš Kopas i njima svakako pripadaju ogromne zasluge za ovakve domete.

Uz podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svetske igre su održane od 7. do 17. jula, a okupile su 3.600 sportista iz preko stotinu zemalja koji su se takmičili u preko 30 najbrže rastućih sportova na planeti.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eleven − 4 =