Браво, момче: Алексинчанин првак планете!

Из Сједињених Америчких Држава стигла је лепа вест: Никола Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, је првак светау џиу-џици!

На Светским играма у држави Алабами, у граду Бирмингему, у категорији такмичара до 85 килограма, Никола је савладао све своје протинике и изборио најсјајније одличје. У групној фази надмашио је ривале из Црне Горе и Холандије, затим је у полуфиналу победио такмичара из Кинеског Тајпеја са 14:7, да би у финалу против репрезентативца Холандије тријумфовао са 14:9.

Тако је објединио две важне титуле; у исто време је првак Европе и првак света. То је дефинитивно највећи појединачни успех у историји алексиначког спорта!

Одличан резултат на Светским играма забележио је и Иван Дела Кроче из Новог Сада који се такмичио у категорији до 69 килограма и освојио сребрно одличје.

У стручном штабу џиу-џицу репрезентације Србије били су тренер Драган Трајковић и селектор Јанош Копас и њима свакако припадају огромне заслуге за овакве домете.

Уз подршку Међународног олимпијског комитета, Светске игре су одржане од 7. до 17. јула, а окупиле су 3.600 спортиста из преко стотину земаља који су се такмичили у преко 30 најбрже растућих спортова на планети.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =