Болница уз помоћ привредника набавила комору за растварање цитостатика

Пацијентима оболелим од малигних болести одређене услуге највероватније биће пружане у Општој болници у Алексинцу, што ће олакшати лечење оболелима са подручја које покрива ова здравствена установа.

У алексиначкој болници свесни да је све већи број оболелих од ове болести и кроз шта све пацијенти и породице пролазе у лечењу, одлучили су да започну процедуру одобравања примања терапија у Алексинцу.

Др Горан Видић, директор Опште болнице Алексинац (фото: архива Алпресс)

‒ Оно што смо ми добили то је комора за растварање цитостатика која је недостајала болници јако дуго с обзиром да Алексинац и околина има на жалост доста малигних болесника. Ми смо почели да радимо. Нисмо кренули пуним капацитетом јер треба да стигну још неки лекови. То није мала количина, причамо о великим количинама. Треба да се потпише уговор са фондом и то ће бити у врло догледно време, мислим у наредних пар дана, реализовано – каже др Горан Видић, директор Опште болнице.

Он још и каже да се почело са давањем терапија у сарадњи са Клиником за онкологију Универзитетско клиничког центра Ниш и под њиховим покровитељством то ради овдашњи онколог др Милош Крстић.

‒ Опремили смо део интерног одељења где ће бити пет или шест постеља. То неће бити постеље за спавање, није предвиђено да буде болница, по закону то не можемо. Биће или дневна болница или апликовање терапија. То је направљено да буде веома функционално, у добром је простору, пацијенти ће имати комфор колико год је могуће и мислим да смо велики добитак направили за те пацијенте. Потрудићемо се, то не зависи од нас, да бар једном месечно буде и комисија за онколошки конзилијум. Видећемо са директором Клинике за онкологију професором Врбићем. У контакту смо како ће се то организовати и то би био још један корак даље у помоћи пацијентима ‒ каже први човек алексиначке болнице, уз напомену да то не зависи све од њих, али постоји добра воља и нада се да не постоје административне препреке.

У реализацији ових активности Општа болница Алексинац је имала подршку локалних привредника. Наш саговорник каже да су им привредници много пута излазили у сусрет. Сви су помагали увек без изузетка. Чак су се неки, када су акције прављене и „наљутилиˮ јер нису позвани да учествују.

Илустрација (извор фотографије Гугл).

Синиша Ристић власник „Феросˮ-а, још прошле године је понудио Кризном штабу Алексинца помоћ од милион динара за потребе здравства у Алексинцу. Та средства су опредељена за болницу и цео износ је утрошен за куповину коморе.

‒ С обзиром да је то скупо, још је било потребно новца. „Макси Kоˮ власника Миодрага Миловановића је дао остатак новца и део новца је дао Александар Илић „Страто плусˮ ‒ каже др Видић, уз извињење што сада помиње ова три већа донатора, али уз захвалност свима онима који су препознали напоре ове здравствене установе и помогли у одређеним активностима.

Директор и његов тим користе сваку прилику да се привредницима Алексинца и другим донаторима захвале на подршци коју пружају болници.

‒ То није демагогија. Ти људи су ту и они знају колико нама чине и колико су нам изашли у сусрет, али ред је да се то и каже. Ја са задовољством то чиним и сада ‒ завршава др Видић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 7 =