Биоскоп ЦКУ: “Руски конзул” и “Баба Јага”

Овонедељни репертоар биоскопа Центра за културу и уметност Алексинац доноси два наслова, филм „Руски конзул” и цртани филм „Баба Јага”. Филмови су на програму у недељу и понедељак.

Филм Мирослава Лекића „Руски конзул” описује дешавања која су дефинисала будући суживот Срба и Албанаца на Косову. Иначе главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај, болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића – „Руског конзула”, наизглед психијатријског пацијента који твди да ће ускоро „Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско”. Против Божића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовић, али у његову заштиту стаје доктор Југовић. Улоге у филму тумаче Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Вишка, Даница Радуловић, Нада Мацанковић, Менсур Сафкију, Енвер Петровци, Љубиша Савановић и Петар Зекавица.

„Руски конзул” ће бити приказан у недељу и понедељак од 18 часова и 20 часова и 30 минута.

Најмлађе посетиоце биоскопа очекује приказивање руског цртаног филма „Баба Јага”. Овај цртаћ биће приказан у недељу од 16 часова.

Принцеза Сафир и Баба Јага са маленом дружином крећу на пут пун изазова и разних пустоловина. У бајковитом краљевству, у колиби крај мочваре живи риђокоса вештица Јага заједно са својим мачком проналазачем и веселим кућним вилењацима. Да би постала боља вештица потребна јој је Књига чаролија, коју је пре много година украла зла чаробница Беладона. Једног дана, неочекивана псоета принцезе Сафир нуди Јаги прилику да се обрачуна са својим заклетим непријатељем.


Р Е П Е Р Т О А Р:

Недеља − 31. март:

16 сати – „Баба Јага”
18 сати – „Руски конзул”
20 сати и 30 минута – „Руски конзул”

Понедељак – 1. април:

18 сати – „Руски конзул”
20 сати и 30 минута – „Руски конзул”

Цена улазнице износи 400 динара по пројекцији.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =