Изградња нове болнице, на реду је Пројекат за извођење

Одговорни у алексиначкој локалној самоуправи и Општој болници са нестрпљењем очекују да почну радови на реконструкцији старих и изградњи нових објеката овдашњег здравственог центра. Грађани су пак подељени. Већина верује да ће се најављено обнављање алексиначке болнице десити, постоји одређени број наших суграђана који сматрају да неће бити новца за градњу свих најављених инфрастуктура у Србији.

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић у изјави за наш медиј каже да је реконструкција и доградња комплекса болнице у завршној фази пред почетка радова на терену, односно да је обезбеђена грађевинска дозвола и пројекат, што није било једноставно. Сада су у току припреме за избор субјекта који ће да уради пројекат за извођење радова, као следећу неопходну фазу пре него што се крене у потрагу за градитељем.

Радичевић тврди да поменуте активности  нису и не успоравају  даљи ток самог процеса, односно  сарадњу са Министарством за јавна улагања, са извршном републичком власти и консултације са председником Републике , што је веома значајно за успешан завршетак неопходних активности.

− Надамо се да ће у следећих пар месеци бити и сам пројекат буџетиран, и да у неком периоду до краја године имамо изабраног извођача радова и да крену радови на самом простору болнице. Тада ће више проблема и више организационих маневара морати да ради сама болница – објаснио је први човек алексиначке општине.

Вршилац дужности директора Здравственог центра Алексинац др Горан Видић нам је потврдио да је ових дана било неколико састанака посвећених раду установе у периоду када траје реконструкција и градња болнице. Тада се очекује премештање одређених служби на другом простору, па ће решавање тих техничких проблема бити нови задатак за алексиначко здравство, али и локалну самоуправу.

− Трудићемо се да грађанима обезбедимо несметан рад за службе које су у питању. Нећу их набрајати, али то су све консултанске службе, и још неке попут вешераја, кухиње. Неке ће радити у кругу болнице. Већина тих служби  набројаних ће радити ван болничког круга . Ми ћемо имати посебне потешкоће, али очекујем и верујем у то да грађани неће осетити. Једино што ће то бити градилиште. Биће бучно. Знате већ како то иде. Трудимо се и не чекамо да радови почну да обезбедимо простор и услове, већ сада радимо на томе – каже др Видић уз напомену да ће морати да се пресели и одређена опрема, а не само особље.

Он је ипак изразио задовољство што ће алексиначка болница добити нов изглед и функционалност и са поносом се очекује почетак радова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 6 =