У току јавна расправа, следеће седмице радио емисија

У току је Јавни увид Нацрта измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора железничке пруге Београд-Ниш. Заинтересовани грађани могу до 9. априла, да погледају овај документ сваког радног дана у зградама градских управа градова Јагодине, Крушевца и Ниша, и скупштина општина Алексинац, Баточина, Велика Плана, Лапово, Параћин, Ћићевац и Ћуприја, као и на интернет страници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (http://www.mgsi.gov.rs) и јединица локалне самоуправе. Изложени Нацрт у нашој општини налази се у ходнику испред канцеларије број 18.

Битно је да подсетимо, како стоји у објављеном позиву, заинтересована физичка и правна лица примедбе на Нацрт измена и допуна Просторног плана могу да доставе у писаној форми општинској управи у току трајања јавног увида, закључно са 9. априлом 2024. године, или директно Агенцији за просторно планирање и урбанизам Републике Србије, Краља Милутина 10а, 11 000 Београд.

Подносиоци примедби у писаном облику имају право да присуствују Јавној седници Комисије за јавни увид и да те своје наводе образложе. О свакој поднетој примедби обрађивач планског документа јавно износи свој став.

Јавна седница Комисије биће одржана по завршетку јавног увида, у понедељак, 22. априла 2024. године са почетком у 11 часова, у згради градске управе града Јагодине, сала скупштине града, у улици Краља Петра I бр. 6.

Алексиначки медији Радио Алексинац и Интернет портал „Ал пресс” позвали су заинтересоване грађане да им доставе питања (рок је био до краја прошле седмице), која су новинари ових редакција проследили надлежнима у алексиначкој општинској управи и председнику општине Алексинац Далибору Радичевићу. У току следеће недеље биће организована најављена радио емисија, а најзначајнији одговори биће објављени и на овом сајту.

Уредник у овим медијима Нинослав Миљковић каже да је пристигло десетак веома интересантних питања која се односе на изградњу ове капиталне пруге која ће много тога променити у нашем Поморављу, па можда и поглед на долину.

Он каже да су желели да као медијски радници допринесу јавној расправи, али и да упозоре грађане који живе или имају имовину на простору где ће проћи савремена пруга да озбиљно схвате јавни увид, и дају своје писане примедбе.

– Нисам правник, али мислим да је битно искористити сваку прилику и адекватно реаговати у заштити својих права. Ми ћемо проследити та питања на више адреса, али ми нисмо овлашћено лице које може и формално да реагује. Зато је битно да грађани то ураде лично и у писаном облику, а колико нам је познато за помоћ могу да се обрате општинским службама, или би барем требало да је тако – каже Миљковић у изјави за наш медиј и апелује још једном на јавност да озбиљно узме у обзир јавни увид јер очекује да ће бити великих инфраструктурних радова на прузи и ван ње, а то све захтева нови већи простор, што подразумева и прибављање имовине, па и рушење неких објеката.

Један коментар

 1. Dobar dan,

  Ja sam Natasa Miletic Milic rodjena 6.8.1987

  Pisem uvezi projekat Zeleznicke stanice u Aleksinac, gde imamo sagradjenu kucu 2018 godine sa dozvolom izgradnje.
  broj parcela je: 2987 . Ulica Zeleznica 18 Zitkovac

  Mi nismo dobili nista napismeno uvezi toga pa bih hteli vise informacije. Posto smo zabrinuti.
  Kome bih trebali da se obratimo?

  Hvala vam
  Pozdrav
  Natasa Miletic Milic

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + sixteen =