Биоскоп ЦКУ: “Први филм снимљен у свемиру” и Супер Марио

На биоскопском репертоару Центра за културу и уметност Алексинац вечерас, 12. маја, наћи ће се најновија остварења седме уметности, филм „Изазов” и цртани филм „Супер Марио браћа”.

Млађа публика, али и љубитељи и поштоваоци чувене аркадне игре “Супер Марио” имаће прилику да погледају цртани филм у коме је главни јунак баш он, Супер Марио, заједно са свим осталим добро познатим јунацима и негативцима из Нинтендове дизајнерске куће.

Кажу да се најбоље ствари дешавају спонтано, случајно, па се тако и игрица Супер Марио појавила готово случајно. Оно што је било планирано као пројекат који ће покренути продају унутар Нинтенда, кроз пар година је постигла оно што многе игрице нису могле. Свет је остао одушевљен малим супер јунаком који се кроз разне ситуације борио против негативаца. Ова игрица држи рекорд као најпродаванија игрица свих времена. Продато је преко 40 милиона примерака. Толико је била популарна да се Нинтендо вратио на сами врх свог пословања.

Цртани филм је синхронизован на српски језик и биће приказан у терминима од 16 и 18 сати.

Алексиначка публика ће имати прилику да вечерас погледа и “први филм снимљен у свемиру”, најновије остварење редитеља Клима Шипенка “Изазов” чија радња је смештена на Међународној свемирској станици. Наиме, Торакални хирург Евгенија Бељајева има месец дана да се припреми за лет до Међународне свемирске станице, где мора да оперише члана посаде. Хоће ли бити спремна за изазов? Може ли она превазићи своје страхове и несигурности? Да ли ће успети да изведе компликовану операцију у нултој гравитацији и да космонауту пружи шансу да се жив врати на Земљу? Главне улоге тумаче Милош Биковић, Јулија Пересилд, Владимир Машков, Олег Новицки, Антон Шкаплеров и други.

Сам редитељ, Клим Шипенко, и главна глумица Јулија Пересилд заједно са двојицом астронаута прошле године су долетели на Међународну свемирску станицу како би дочарали драму о хитној хирушкој интервенцији на једном астронауту. Призоре у свемиру снимио је Шипенко као камерман, заједно са главном глумицом и астронаутима, док је Биковић свој део урадио на земљи, односно на небу, у бестежинском стању током лета посебног авиона.

Филм ће бити приказан од 20 сати.

Улазнице по цени од 350 динара биће у продаји на дан пројекције од 14 часова.


Р Е П Е Р Т О А Р:

 

Петак − 12. мај:

16 сати – Супер Марио браћа
18 сати – Супер Марио браћа
20 сати – Изазов

 


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + thirteen =