Биг Бенд у Алексинцу: Први пут пред публиком после короне

У Великој сали Дома културе, након дуге паузе, алексиначка публика имала је прилику да ужива у правом музичком спектаклу који су приредили музичари Биг Бенда Радио телевизије Србије.

Након нумере Latin Haze Душка Гојковића, којом су отворили синоћни концерт присутне у сали поздравили су директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин и диригент и музички директор Биг Бенда Драгослав Фреди Станисављевић, казавши да је њихов наступ у Алексинцу посебан по томе што након шест месеци паузе, након београдског концерта без публике, први концерт пред публиком у сали имају у нашем граду.

Након седамдесетоминутног путовања џез галаксијом које је оплеменио и невероватни вокал Варваре Анастасијевић, сјајни музичари су уз обавезан бис испраћени овацијама.


Биг Бенд РТС-а основан је 1948. године под именом Забавни оркестар Радио Београда у формацији ревијског оркестра, да би 1954. године одвајањем гудачког ансамбла започео рад као велики џез оркестар – биг бенд.

Током рада и стварања оркестар је добио изузетне награде и признања. Током година, са оркестром су наступала највећа светска имена џез музике и звезде светског шоу бизниса као што су Реј Чарлс, Дени Клеј, Џозефина Бекер и многи други. Оркестар је изнедрио плејаду врхунских солиста попут Милета Павловића, Боре Роковића, Душка Гојковића, Стјeпка Гута итд.


Фотографије можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =