Коло ће се ипак вити

Минулих година смо навикли да гледамо програм „Културног стваралаштва на селу” некако с пролећа, али због епидемиолошке ситуације Култирно-уметничка друштва се ове године нису хватала у коло.

Међутим, како су мере против коронавируса мало попустиле, тако су започети и разговори око релизације „Културног стваралаштва на селу” за 2020. годину. Иако под маскама, представници КУД-ова са територије наше општине су се окупили и полако почели да се организују око будућих наступа.

− Заинтересованост Културно-уметничких друштава је велика, ако народски могу да кажем, они су једва чекали да то реализујемо, јер су се заиста темељно и вредно припремали. Међутим, сада је тренутно замисао да то буде са много опреза и мало другачије него што је то првобитно замишљено, како не би смо довели неког у опасност од претеће заразе − објашњава Лидија Ракоњац, организатор програма Центра за културу и уметност Алексинац.

Иако су учесници врло заинтересовани, разговори су још увек у току, па ће од понедељка већ да се зна ко су коначни учесници и чије ћемо сплетове народних игара гледати у наредном периоду. Према свему судећи кроз двадесетак дана, почетком октобра ће се вити прво коло, јер тада би требало да буде и први наступ неког од КУД-ова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =