Беседништво у част проте Стевана Димитријевића

У среду, 22.јануара, сапочетком у 18 сати у Великој сали Дома културе биће одржано вече посвећено проти Стевану Димитријевићу, под називом „Протина беседаˮ. Организатор ове својеврсне академије у част Алексинчанина који је задужио не само Алексинац већ и читаво српство, јеЦентар за културу и уметност и огранак САНУ из Ниша.

‒ С обзиром да је прота рођен 22.јануара, сматрамо да би ово била лепа прилика да говоримо о многобројним његовим доброчинствима и важним делима и надамо се да ће ова манифестација такође бити уврштена у календар Центра за културу и уметност и у наредним годинама ‒ рекла је за наш портал Маја Радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност.

На академији ће, поред Протиног биографа Зорице Пелеш и професора Филозофског факултета у Нишу доктора Горана Максимовића, говорити и Наталија Цекић, победник беседништва у Гимназији „Стефан Сремацˮ из Ниша и Лазар Живковић, победник такмичења у беседништву које организује Правни факултет.

‒ Велику подршку за организацију ове манифестације добили смо и од Правногфакултета и Гимназије „СтеванСремацˮ из Ниша и Техничкешколе „Прота Стеван Димитријевићˮиз Алексинца. Верујем да ће се Алексинчани одазвати овом позиву и испунити Велику салу Дома културе ‒ поручује директорка Радоман Цветићанин.

Музички гости академије биће чланови хора „Певницаˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + seventeen =