„Балканска међаˮ поново у Алексинцу

Центар за културу и уметност је за среду (17. април) најавио дупли филмски програм. Најпре ће у 16 сати за најмлађе суграђане бити приказан филм „Дамбоˮ у 3Д пројекцији. Филм говори о познатом Дизнијевом јунаку Дамбу, слону који може да лети.

Прича креће када власник циркуса (Дени ДеВито) ангажује бившу звезду Холта Фариера (Kолин Фарел) и његову децу да се старају о новорођеном слончету, чије га огромне уши чине предметом исмевања у циркусу који се већ бори за опстанак. Али, када они открију да Дамбо може да лети, циркус се враћа на велика врата привлачећи предузетника В. А. Вандевера (Мајкл Kитон) који скупља необичне дебелокошце за свој нови шоу. Дамбо ће се винути до нових висина заједно са шармантном и спектакуларном уметницом Kолет Маршант (Ева Грин), док Холт не сазна да се испод платна циркуса крију мрачне тајне.

Режију потписује Тим Бартон а главне улоге играју Дени ДеВито, Колин Фарел, Мајкл Китон и Ева Грин. Филм је синхронизован на српски језик па ће гледаоци бити у прилици да чују Небојшу Миловановића, Драгана Мићановића, Миленка Павлова, Нину Јанковић и многе друге који су позајмили своје гласове.

Потом ће од 18:00 и 20:30 бити приказан филм „Балканска међаˮ који је своју премијеру већ доживео у Алексинцу али је због великог интересовања поново на програму Центра за културу и уметност.

Инспирисан истинитим догађајем, филм „Балканска међа” приказује нам тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром „Слатина” у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим (Антон Пампушни) и Беком Етхоевим (Јуриј Kуценко) којима се придружују припадници МУП-а, Вук (Милош Биковић) и Фадиљ (Александар Радоичић), воде немилосрдни рат против команданта албанске групе – Смука (Александар Срећковић).

Овом ратном тематиком бавио се руски редитељ Андреј Волгин, а главне улоге тумаче Антон Пампушнији, Милена Радуловић, Милош Биковић, Александар Радоичић, Александар Срећковић Кубура…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + three =