opstina-aleksinac-2

Како доћи до општинског признања?

Алексиначка локална самоуправа расписала је јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања општине Алексинац за 2019. годину.

Јавна признања (плакета, награда Општине, похвала и звање почасног грађанина) дају се појединцима, предузећима, установама, месним заједницама, удружењима и другим организацијама за нарочите заслуге за општину Алексинац.

Иницијативу са образложењем за додељивање јавних признања могу подносити предузећа, установе и друге организације, месне заједнице, удружења грађана и органи Општине.

Образложени предлози са одговарајућим прилозима подносе се од уторка, 16. априла па до 15. маја.

Додела признања најзаслужнијим појединцима и организацијама у општини Алексинац свечано ће бити уприличена на Дан општине, 5. јуна.

Предлози за овогодишње добитнике општинских признања могу се поднети путем поште или лично у згради Општинске управе општине Алексинац. Образац се може преузети у канцеларији број 45 или на сајту општине.

Прошлогодишњи добитници 

Прошле године звање почасног грађанина Алексинца додељено је глумцу Томиславу Трифуновићу, који је као селектор Фестивала првоизведених представа доприносио промовисању општине Алексинац.

Награде у висини од 25.000 динара тада су додељене Јасмини Николић, директорки Центра за социјални рад, младој шахисткињи Анастасија Војиновић и археолозима Петру Милојевићу и Татјани Трајковић. На прошлогодишњој церемонији похвале су уручене Владану Милојевићу, председнику Месне заједнице Витковац, Основној школи „Вожд Карађорђе” и Спортском савезу општине.

Плакета, односно највише признање општине Алексинац, није додељена 2018. године.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + twelve =