Ауторско вече у ЦКУ: Уметности и поезија Наташе Радосављевић Наре

У Галерији 1 (Арт галерија) овдашњег Дома културе сутра ће бити приређено ауторско вече Наташе Радосављевић Наре, песникиње и ликовне уметнице из Јагодине, под називом „Поетски одјеци”. Ово вече заокружиће отварање изложбе слика, као и промоција поетског стваралаштва ауторке.


Наташа Радосављевић Нара (извор фотографије Википедиа)

Наташа Радосављевић Нара рођена је 1968. године у Јагодини. По апсолвирању на Правном факултету, завршила је Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду, где и данас живи бавећи се оним што воли и што је само по себи награда, сликањем и писањем поезије.

Њена дела највише у краткој форми обрађују тему љубави. Објавила је до сада четири књиге песама „Проток енергије”, „Сажимање”, „Пољубац тишине” и „Тиховање – Тихување”. У књигама се налазе њене илустрације, а на корицама књига слике које је сама насликала.

У ликовном смислу Нара је импресиониста, слика портрете и пејзаже техником уље на платну. Радове је излагала на више самосталних и колективних изложби и добитник је домаћих и међународних награда за песничко и ликовно стваралаштво.


Поезију ће поред саме ауторке казивати и српски глумац Бранко Ђурић.

Почетак програма заказан је за 19 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =