Пиротехника није за игру!

Како се приближава прослава Нове године, тако се све чешће чују и петарде. У сусрет предстојећим празницима, на грађане се посебно апелује да обрате пажњу на којим местима купују пиротехничка средства, односно да то не чине на местима која за то нису предвиђена као што су пијаце и уличне тезге.

Полицијска управа Ниш је доставила нашој редакцији спот у склопу кампање „Буди добар пример – не играј се пиротехником” у коме апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини. У протекле три године 52 особе су повређене пиротехником, а од тог броја, 27 су малолетна лица.

Овом приликом се подсећају родитељи да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, да може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија.

Из полиције подсећају да је законом изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима, где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима. Такође напомињу да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + sixteen =