Анастасија осветлала образ, Новак пети (ФОТО+ВИДЕО)

На базенима „Престиж” у Параћину одржан је 25. Кадетски фестивал Шаховскох савеза Централне Србије који је ове године окупио више од 160 такмичара. Међу њима су били су и чланови Шаховског клуба „Лав” из Алексинца на челу са председником клуба и тренером Ненадом Ранђеловићем.

Такмичари су били подељени су према узрасним групама, борили су се за што бољи пласман као и за квалификациона места за наступ на Кадетском првенству Србијекоје ће бити одржано од 8. до16. априла.

Наша млада суграђанка Анастасија Војиновић још једанпут је потврдила да је велики таленат за магичну игру на 64 поља. Освојила је две медаље: златно одличје и пехар изборила је у категорији шахисткиња до 16 година и тако оверила прошлогодишњу титулу у истој категорији, док је у апсолутној конкуренцији омладинки освојила сребрну медаљу пошто је заузела друго место са 5,5 поена из седам кола и то као најмлађа у групи.

Осим Анастасије, боје клуба на овом такмичењу бранили су и Новак Живковић који је освојио пето место и изборио визу за републичко такмичење, затим Павле Петровић, Војин Николић, Сергеј Димитријевић и Максим Миленковић. Они су били најбројнији у најмлађој групи која окупља такмичаре до осам година.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =