Алексинчани задовољни понудом Пољопривредног сајма

Група пољопривредника са територије општине Алексинац јуче је посетила 90. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

У организацији Центра за регионални развој „ДАРС” из Алексинца и Удружења „Јагода” из Гредетина, а под покровитељством Општине Алексинац, педесетак пољопривредника наше општине из Тешице, Нозрине, Малог Дреновца, Шурића, Доње Пешчанице, Гредетина, Лознаца, Крушја, Радевца, Породина, Трњана, Моравца, Глоговице, Вукашиновца, Катуна, Добрујевца, Пруговца, Липовца и Алексинца видели су након годину дана шта је то ново у областима којима се они баве.

Ове године је понуда такође била богата, а вишегодишњи посетиоци су приметили да је ове године изложена, поред механизације претежно намењене за велике површине у равничарским пределима, и механизација мањих габарита која је подесна за обраду на нашим теренима. То нам је и потврдио професор Драгослав Цветковић из Породина.

− Овогодишњи сајам оцењујем вишом оценом него прошлогодишњи, јер је за разлику од прошле године, овде било више механизације погодне за мање поседе. Прошле године је била претежно механизација за велике поседе, а ове и за мање. Мислим да су сви посетиоци били задовољни понудом и да су имали прилику да виде механизацију коју могу да купе за своје домаћинство − оценио је професор Цветковић.

Шетајући павиљонима, ни ове године, посетиоци нису наишли на изложбу свиња, нити живине, али је био изложен приметно већи број оваца и коња.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =