Алексинчани уживали у класичној музици

У дворишту Завичајног музеја, у оквиру овогодишњег програма АЛЕФ-а, одржан је концерт класичне музике. Петак је, како је најављено, био резервисан за овакав догађај. Љубитељи овог жанра имали су прилике да слушају позната дела класичне музике, која су изводили уметници Валентина Димитријевић, флаута и Милош Арсенијевић, гитара.

Нежни звуци флауте простирали су се Завичајним музејом, а пратња гитаре је стварала утисак неког другог, мирног света. Љубитељи класичне музике су уживали у сваком тону токомм узичке изведбе ово двоје уметника. Громогласним аплаузом и позитивном енергијом, публика није допустила уметницима да заврше свој наступ, већ је тражила поновно извођење још неке композиције.

Милош Арсенијевић је, иначе, први пут наступио пред алексиначком публиком и пријатно је изненађен тиме колико је публика на леп начин дочекала њега као извођача и као госта у овом граду.

Наша суграђанка се више пута представљала алексиначкој публици и овакав јој призор није стран, међутим, упркос домаћем терену, она каже да је пре наступа осетила благу, позитивну трему и велику одговорност, зато што не сме да поквари онај први утисак, који је оставила након свог првог наступа у рођеном граду.


У наставку програма…

Вечерас на програму АЛЕФ-а је још једна Ликовна радионица на отвореном, коју води Бранка Крстић, наставница ликовне културе у Основној школи “Љупче Николић”. Радионица ће бити одржана на платоу Дома културе са почетком у 19 сати. Сутра малишане на истом месту и у исто време очекује још један програм изненађења, док ће у среду наступити чланице Плесног студија “Ронде” из Алексинца.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + five =