Алексинчани спремни за нове изазове

Од 9. до 15. августа у Апатину је одржан летњи џиу-џицу камп, на коме је учествовало око 70 перспективних спортиста из 12 клубова, међу којима су били и чланови алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ. У исто време одржане су и припреме репрезентације за предстојећа такмичења.

− Учесници кампа били су подељени у три групе; прву су чинили сениори који се припремају за предстојеће Европско првенство у Загребу, у другој групи су били искуснији такмичари и они који се припремају за Балканско првенство у Подгорици, док су у трећој  били најмлађи такмичари − каже Никола Трајковић који је, заједно са својим братом Филипом, био у групи врхунских тренера и освајача бројних светских и европских медаља који су водили тренинге. – НиФ је на кампу у све три групе учествовао са 21 такмичаром, од којих ће њих 11 наступити на Балканском првенству. Њима је посвећена већа пажња,  јер је до овог такмичења остало мање од месец дана. Што се Европског првенства тиче, НиФ планира да пошаље два такмичара − додаје Никола.

Учесници кампа тренирали су два пута дневно, а између тренинга по два сата су пливали у базенима Бање Јунаковић.

Светски џиу-џицу судија Тимон Чикош одржао је предавање о иновацијама у суђењу које су уведене ове године, а учесници су потом имали прилику да им се и практично прикажуте иновације.

У склопу кампа одржано је и полагање за ученичка и мајсторска звања у џиу-џици. Члан НиФ-а Милош Миљковић положио је испит за мајсторско звање – црни појас 1. ДАН.

Да је камп био успешан, најбоље илуструје податак да су минуле активности учесници оценили највишом оценом.


Чланови репрезентације Србије

На Балканском првенству у џиу-џици, које ће од 15. до 17. септембра бити одржано у главном граду Црне Горе, Подгорици, у саставу репрезентације Србије биће 11 такмичара НиФ-а: Никола Илић, Ненад Ивић, Вељко Марковић, Алекса Спасић, Александар Ристић, Давид Милојевић, Лана Додић, Ена Петровић, Петар Јанкетић, Данијела Јоић и Филип Трајковић.

Са њима ће бити и Драган Трајовић, тренер НиФ-а и репрезентације Србије за борбе.


Фотографије: Џудо и џиу-џицу клуб НиФ

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 14 =