Почео Ал рок фестивал: синоћ изложба, вечерас концерт познатих бендова

Изложбом фотографија са прошлогодишњег Ал рок фестивала, која је синоћ отворена у Арт галерији Центра за културу и уметност у Алексинцу, почела је овогодишња музичка смотра, која ће вечерас на Стадиону за мале спортове „Младост” окупити познате саставе као што су Прљави инспектор Блажа и кљунови, Неверне бебе и Појаве. Улаз за вечерашњи музички спектакл је слободан.

Зидови Галерије су испуњени са педесетак фотографија одабраних са прошлогодишњег фестивала, а које је снимило троје аутора, наша суграђанка Милица Максимовић, стручни сарадњник у ЦКУ и наш колега Стефан Живковић, који је и у претходне две године јавности представљао своја остварења, настала на тадашњим Ал рок фестивалима. Њима се придружио још један заљубљеник објектива и рока, Страхиња Јовановић из Ниша.

Како је истакао Марко Миладиновић, запослен у ЦКУ и добар познавалац фотографије, ови аутори имају различите приступе фотографији што овој поставци даје посебну вредност.

– Ова изложба, осим што има документарну вредност и која ће остати за будуће генерације и фестивале има и уметничку вредност – оценио је Миладиновић.

Треба још и додати, иако су ови аутори по годинама слични, разлика је 5-6 година, по својим уметничким изражајима су препознатљиви, што се и примећује приликом разгледања изложених фотографија. Код ауторке Милице у колориту и изабраним кадровима примећује се та нежна, суптилна осећајност, која гледаоцу рок музику дочарава на посебан начин. Стефан Живковић, иако као медијски радник свакодневно бележи, поред осталог, и догађаје фото-апаратом, овог пута се представио као стваралац који разликује уметничку од информативне фотографије, и снимљеним сценама посетиоцима дочарава ону, праву, изворну вредност рока. Нишлија, Страхиња, који музичка дешавања и уметничке догађаје прати на ширем подручју из своје сопствене перспективе путем фото-апарата инспиративно преноси атмосферу са прошлогодишњег Ал рок фестивала.

У сваком случају, не само љубитељи рока и фотографије, већ сви они који су заинтересовани за уметност и дешавања у својој локалној заједници, без обзира на то да ли ће вечерас посетити концерт или не, требало би да погледају ову занимљиву поставку која на неки начин плени и инспирише.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eight =