Алексинчани отворили „AlRock Fest”

Концертом алексиначких бендова у Великој сали Дома културе синоћ је отворен овогодишњи шести по реду АлРок Фест, фестивал посвећен рок музици и рок култури.

На великој сцени најпре је наступио „ЦКУ Јуниор бенд” сачињен од младих музичара окупљених под менторством Милана Петковића. Ови млади, али свакако талентовани „клинци” направили су веома добру атмосферу. Борис, Страхиња, Михајло и Павле одмах су побрали симпатије публике након првих тонова.

Након „најмлађих” учесника наступили су „АлРок диносауруси”, који су присутне подсетили на неке од највећих хитова рок музике домаће и светске сцене. Иначе овај бенд састављен је од тројице бивших музичара који су поново „укрстили” гитаре и засвирали за овдашњу публику.

Бенд „Lights off” синоћ је такође био део програма АлРок фест-а. Oвога пута наступио је са гостима Миланом Петковићем и Александром Ракићем. Из свог широког музичког опуса бенд је синоћ извео неке од најпознатијих музичких нумера аутора попут Дјуран Дјуран, Ејми Вајнхаус, Гале, Доне Самер итд.. Оно што је свакако обележило њихов наступ је невероватни вокал и енергија Анђеле Каранчевић која је подигла атмосферу у сали. На висини задатка били су и остали чланови бенда Марко Миладиновић на гитари, Димитрије Голубовић на бас гитари и Драган Стојановић за бубњевима.

На самом крају наступила је група „Godfathers”. Овај алексиначко-сокобањско-нишки кавер бенд још једном је одушевио све поклонике старог доброг рокенрола, али и поп звука. Бенд је свирао у пуном саставу: Бата Мајкић (вокал), Стефан Милошевић (гитара), Игор и Никола Цветковић (клавијатуре) и Милан Новчић (бубњеви).


Вечерас, у наставку програма, од 19 сати у Арт галерији биће одржана изложба грамофонских плоча, а пола сата касније и промоција књиге Драгана Аранђеловића Арчија „Како сам аутостопом стигао до Гиниса”. Поред самог аутора о књизи ће говорити и рок критичар Петар Јањатовић и Вања Станојевић, писац и музичар. Промоција ће због лошег времена бити одржана у Великој сали Дома културе иако је првобитно планирано да место промоције буде Завичајни музеј. Вече ће затворити концерт групе „Милан Петковић Квартет” који ће од 20 сати и 30 минута наступити у Великој сали Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − one =