Помоћ за 200 жена од невладиног сектора

Друштво за развој креативности из Алексинца је на данашњој конференцији за новинаре најавило једногодишњи пројекат „Женски препород”, у оквиру којег ће бити организоване едукативне активности за 200 особа са подручја наше општине.

За овдашње жене предвиђена је обука за ткање и шивење, гајење лековитог и ароматичног биља, као и рад на рачунару и интернет продаја. Такође, биће едукација и о писању бизнис планова и учешћу на конкурсима за коришћење субвенција за самозапошљавање.

− Дугорочно гледано, поменутим пројектом побољшава се запошљивост сеоских и дуготрајно незапослених жена кроз повећање њиховог знања и вештина. Жене ће бити оснажене кроз стицање практичних знања и нових вештина заснованих на потребама локалне економије. Континуираним менторством и психолошком подршком подићи ће се њихово самопоуздање и мотивација за самозапошљавање или проналажење посла − каже Снежана Живадиновић, координатор пројекта.

Пројекат „Женски препород” је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УН Жене) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности, фаза II”, финансиран од Европске уније.

Наредних дана биће објављен јавни позив заинтересованим сеоским и другим женама да се пријаве за учешће у овом пројекту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 4 =