Aleksinčani osumnjičeni za trgovinu ljudima

U današnjem saopštenju Policijske uprave Niš medijima našle su se osobe iz Aleksinca, osumnjičene i uhapšene, zbog indicija da su se bavile protivzakonskim radnjama kada je u pitanju jedna devojka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, intenzivnim radom u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsili su E. T. (1998), D. B. (1998), Z. B. (1990) i O. M. (1988) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Oni se sumnjiče da su dvadesetogodišnjoj devojci koja je došla u Aleksinac po pozivu dve devojke E. T. i D. B, preko društvenih mreža, da čuva decu oduzeli lična dokumenta, a potom je od aprila do avgusta prethodne godine zlostavljali i podvodili za novac.

Takođe su je, kako se sumnja, navodi se u saopštenju, prodali jednom muškarcu iz okoline Smederevske Palanke radi prinudnog braka sa njegovim sinom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu – stoji na kraju Saopštenja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 + 13 =