Алексинчани осумњичени за трговину људима

У данашњем саопштењу Полицијске управе Ниш медијима нашле су се особе из Алексинца, осумњичене и ухапшене, због индиција да су се бавиле противзаконским радњама када је у питању једна девојка.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, интензивним радом у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу ухапсили су Е. Т. (1998), Д. Б. (1998), З. Б. (1990) и О. М. (1988) из Алексинца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Они се сумњиче да су двадесетогодишњој девојци која је дошла у Алексинац по позиву две девојке Е. Т. и Д. Б, преко друштвених мрежа, да чува децу одузели лична документа, а потом је од априла до августа претходне године злостављали и подводили за новац.

Такође су је, како се сумња, наводи се у саопштењу, продали једном мушкарцу из околине Смедеревске Паланке ради принудног брака са његовим сином.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу – стоји на крају Саопштења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =