Алексинчани громогласним аплаузом угостили Украјинца

Атмосфера у камерној сали Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” синоћ је показала да Алексинац има публику која ужива у концертима класичне музике. Наравно да је ова просторија била препуна, зато што алексиначки љубитељи ове врсте музике нису желели да пропусте прилику да чују виртуозни наступ на хармоници украјинског уметника, Алексеја Мурзе.

Овај хармоникаш млађе генерације је публици различитог узраста представио репертоар са стилским распоном од барока па до модерних композитора. Одушевљење се видело код присутне публике. Међу присутнима се налазио и врсни стручњак хармонике и професор у пензији, Томислав Братић, чије реакције помног праћења сваког тона нису остале непримећене. Тим поводом је за нашу редакцију изнео и своје мишљење о овом концерту.

– Сматрам да је ово изузетно лепо и да треба тако наставити. Ово је вечерас био изузетан уметнк који заиста свира фантастично хармонику. Ја сам одушевљен и јако је лепо. Сала је била пуна, било је доста младих и сматрам да је то лепо за Алексинац – рекао је чувени алексиначин, професор музике Братић након концерта.

Алексеј Мурза је побрао разне награде на многим такмичењиима. Лауреат је многих међународних такмичара, укључујући и светска првенства 2016. и 2017. као и светске трофеје 2020. и 2021. године. Солистички је наступао на концертима у градовима широм Украјине и у иностранству.

Алексиначка Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” је својим суграђанима и ученицима приредила јединствену прилику да уживо чује умеће на хармоници овог талентованог и успешног уметника, па тако и доказала да је заинтересованост за овај инструмент велика међу свим узрастима наше публике.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − five =